Projekt badawczy POIG 01.01.02-00-061/09  
   "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych
     właściwościach prozdrowotnych"
Strona główna | Kontakt |  
Strona główna
Wnioskodawca
Podmioty współpracujące
Cel projektu
Streszczenie projektu
Plan realizacji
Linki
Prasa o projekcie
Publikacje
Pliki do pobrania

  

2014.06.02
"Dietoterapia: ciasteczko dla zdrowia" - wywiad z kierownikiem projektu w PAP Nauka w Polsce.

"Naturalne polskie produkty żywnościowe, wzbogacone przez poznańskich naukowców w bioaktywne składniki, mogą wkrótce stać się zalecanym przez lekarzy uzupełnieniem terapii czterech poważnych chorób."

Zapraszamy do lektury obszernego artykułu na temat projektu Bioaktywna Żywność, który w ostatnich dniach ukazał się na łamach portalu Nauka w Polsce, serwisu PAP poświęconemu polskiej nauce. W czasie wywiadu z Panią Karoliną Olszewską, kierownik projektu prof. dr hab. Józef Korczak prezentuje ideę projektu, który rozpoczął się na początku 2010 roku, poszczególne jego etapy oraz końcową fazę projektu czyli badania kliniczne.

Artykuł jest dostępny na stronie internetowej serwisu pod adresem http://www.naukawpolsce.pap.pl/aktualnosci/news,400587,dietoterapia-ciasteczko-dla-zdrowia.html.

Serdecznie zapraszamy do lektury.



Powrót do aktualności »

©Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Wykonanie strony współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego