Projekt badawczy POIG 01.01.02-00-061/09  
   "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych
     właściwościach prozdrowotnych"
Strona główna | Kontakt |  
Strona główna
Wnioskodawca
Podmioty współpracujące
Cel projektu
Streszczenie projektu
Plan realizacji
Linki
Prasa o projekcie
Publikacje
Pliki do pobrania

  

2013.11.18
"Czy można leczyć słodyczami i warzywami" - wywiad z prof. dr hab. Józefem Korczakiem w WTK

Serdecznie zapraszamy na wywiad z prof. dr hab. Józefem Korczakiem, który był przeprowadzony 13.11.2013 roku w studio regionalnej telewizji informacyjnej WTK. W czasie rozmowy z prowadzącym kierownik projektu "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych" przedstawia główne założenia projektu i opowiada o oczekiwanych rezultatach prowadzonych w konsorcjum naukowym badań. Na uwagę zasługuje fakt prowadzenia badań klinicznych, jedynych na taką skalę w Polsce, gdzie pacjenci z określonymi jednostkami chorobowymi znajdują się pod ścisłą opieką lekarzy i dietetyków i są żywieni wyprodukowanymi w czasie projektu produktami spożywczymi o podwyższonej wartości bioaktywnej.




Powrót do aktualności »

©Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Wykonanie strony współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego