Projekt badawczy POIG 01.01.02-00-061/09  
   "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych
     właściwościach prozdrowotnych"
Strona główna | Kontakt |  
Strona główna
Wnioskodawca
Podmioty współpracujące
Cel projektu
Streszczenie projektu
Plan realizacji
Linki
Prasa o projekcie
Publikacje
Pliki do pobrania

  

2013.11.13
"Żywność prozdrowotna - dieta ukierunkowana" - krótki wywiad w Radiu Merkury Poznań.

W ostatnich dniach informacje na temat projektu oraz realizacji jednego z ostatnich zadań - badań klinicznych można było posłuchać na falach radia Merkury w Poznaniu. W programie Wielkopolski Kalejdoskop nadawany był krótki wywiad z prof. dr hab. Józefem Korczakiem oraz realizatorami badań klinicznych. Badania kliniczne, jako jeden z głównych etapów projektu, mają za zadanie określić wpływ nowych, innowacyjnych produktów o wzbogaconej wartości odżywczej w czasie żywienia pacjentów chorych na cukrzycę, otyłość, nieswoiste zapalenie jelit oraz nadciśnienie. Wyniki tych badań mogą decydować w dużej mierze o późniejszej komercjalizacji produktów uzyskanych w trakcie realizacji projektu oraz co ważniejsze możliwości zastosowania żywności w profilaktyce i leczeniu ogółu pacjentów.

"Żywność prozdrowotna - dieta ukierunkowana" Kalejdoskop Wielkopolski - Radio Merkury Poznań
[mp3 1,7 MB]



Powrót do aktualności »

©Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Wykonanie strony współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego