Projekt badawczy POIG 01.01.02-00-061/09  
   "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych
     właściwościach prozdrowotnych"
Strona główna | Kontakt |  
Strona główna
Wnioskodawca
Podmioty współpracujące
Cel projektu
Streszczenie projektu
Plan realizacji
Linki
Prasa o projekcie
Publikacje
Pliki do pobrania

  

2013.07.22
"Żywność prozdrowotna - dieta ukierunkowana na konkretne jednostki chorobowe" - wywiad z prof. dr hab. Józefem Korczakiem i prof. dr hab. Janem Jeszką

19 lipca 2013 roku w Rzeczypospolitej ukazał się wywiad z prof. dr hab. Józefem Korczakiem - kierownikiem projektu "Nowa żywność prozdrowotna o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych" oraz z prof. dr hab. Janem Jeszką, kierownikiem Katedry Higieny Żywienia Człowieka i kierownikiem Zakładu Dietetyki Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu. W artykule pod tytułem "Żywność prozdrowotna - dieta ukierunkowana na konkretne jednostki chorobowe" głównie poruszane są zagadnienia związane z najnowszym etapem badań w projekcie - badaniami klinicznymi.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do lektury artykułu.

"Żywność prozdrowotna - dieta ukierunkowana na konkretne jednostki chorobowe" - Rzeczypospolita 19.07.2013 [pdf 815 kB]



Powrót do aktualności »

©Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Wykonanie strony współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego