Projekt badawczy POIG 01.01.02-00-061/09  
   "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych
     właściwościach prozdrowotnych"
Strona główna | Kontakt |  
Strona główna
Wnioskodawca
Podmioty współpracujące
Cel projektu
Streszczenie projektu
Plan realizacji
Linki
Prasa o projekcie
Publikacje
Pliki do pobrania

  

2012.03.15
Konferencja naukowa

Szanowni Państwo,

Koordynator Projektu Bioaktywna Żywność
Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu



wraz z

Komitetem Nauk o Żywnosci PAN
Polskim Towarzystwem Nauk Żywieniowych - Oddział Wielkopolski
Polskim Towarzystwem Technologów Żywności - Oddział Wielkopolski

mają zaszczyt zaprosić na konferencję naukową

Współczesne trendy w technologii żywności
Od żywności tradycyjnej do prozdrowotnej


która odbędzie się w Poznaniu w dniach 26-27 września 2012.

Celem konferencji jest integracja środowisk naukowych, zajmujących się szeroko rozumianą technologią żywności oraz żywieniem człowieka. Na konferencji przedyskutowane zostaną zagadnienia związane z produkcją, jakością i spożyciem produktów tradycyjnych, regionalnych oraz żywności prozdrowotnej. Poruszone zostaną problemy pozyskania oraz wykorzystania składników bioaktywnych w technologii żywności.

Konferencja towarzyszyć będzie uroczystościom związanym z 50-leciem Wydziału Nauk o Żywności i Żywieniu Uniwersytetu Przyrodniczego w Poznaniu, które odbędą się w dniu 28.09.2012 r.

Szczegółowe informacje wraz z pierwszym komunikatem znajdują się na stonie konferencyjnej wnozizpoznan.konferencja.org

ZAPRASZAMY!



Powrót do aktualności »

©Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Wykonanie strony współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego