Projekt badawczy POIG 01.01.02-00-061/09  
   "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych
     właściwościach prozdrowotnych"
Strona główna | Kontakt |  
Strona główna
Wnioskodawca
Podmioty współpracujące
Cel projektu
Streszczenie projektu
Plan realizacji
Linki
Prasa o projekcie
Publikacje
Pliki do pobrania

  

2010.03.28
"Nowa żywność bioaktywna wkrótce na naszych stołach" - artykuł prasowy na temat projektu

W ostatnim czasie pojawił się kolejny artykuł dotyczący realizowanego projektu Bioaktywna Żywność. W kwartalniku projektu Partnerski Związek Nauki i Postępu "Akademickie B+R" zamieszczono artykuł pod tytułem "Nowa żywność bioaktywna wkrótce na naszych stołach". Tematem przewodnim artykułu jest przedstwienie wizji projektu oraz sposobu jej realizacji w czasie jego trwania. Z artykułu wynika, że zadaniem projektu jest nie tylko wykorzystanie wiedzy do stworzenia żywności, która ma pomagać w konkretnych schorzeniach chorobowych, ale także przygotowanie kompletnej startegii marketingowej produktu, która pozwoli w sposób atrakcyjny wprowadzić powstałe produkty na rynek.

Wszystkich zainteresowanych zapraszamy do lektury artykułu oraz całego numeru "Akademiskie B+R".

"Nowa żywność bioaktywna..." (Akademickie B+R) [pdf 311 kB]

   "Akademiskie B+R"


Powrót do aktualności »

©Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Wykonanie strony współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego