Projekt badawczy POIG 01.01.02-00-061/09  
   "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych
     właściwościach prozdrowotnych"
Strona główna | Kontakt |  
Strona główna
Wnioskodawca
Podmioty współpracujące
Cel projektu
Streszczenie projektu
Plan realizacji
Linki
Prasa o projekcie
Publikacje
Pliki do pobrania

2010.07.21
Artykuły prasowe dotyczące projektu: "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych".

W prasie ukazały się artykuły poruszające tematykę związaną z bioaktywną żywnością. Pod tytułem "B(I)O przyszłość jest najważniejsza" Gazeta Wyborcza przedstawia wywiad z prof. dr hab. Józefem Korczakiem - Kierownikiem Katedry Technologii Żywienia Człowieka UP, oraz prof. dr hab. Włodzimierzem Grajkiem - Kierownikiem Katedry Biotechnologii i Mikrobiologii Żywności UP. Natomiast miesięcznik Merkuriusz opublikował wywiad Marioli Zdancewicz pt. "Zaprogramować roślinę...", gdzie o szczegółach projektu "Nowa żywność bioaktywna o zaprogramowanych właściwościach prozdrowotnych" opowiadają wyżej wspomniani profesorowie.

Obydwa artykuły mogą Państwo pobrać poniżej.

"B(I)O przyszłość jest najważniejsza" (GazetaWyborcza) [pdf 488 kB]
"Zaprogramować roślinę..." (Merkuriusz) [pdf 510 kB]


Powrót do aktualności »

©Uniwersytet Przyrodniczy w Poznaniu Wykonanie strony współfinansowane przez Unię Europejską ze środków Europejskiego Funduszu Rozwoju Regionalnego